Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Očaravajući šmek Italije

Italija je poznata širom sveta kao centar dizajna, u bilo kom domenu mode ili enterijera. Pogledajte primere italijanskog dizajna koji je moguće primeniti u svakom domu.

Masivni drveni sto- Italijani su poznati da vrlo rado priređuju porodične zabave za stolom i uglavnom imaju velike i zabavne familije.

Bertoia stolica- Jedna od najpoznatijih stolica iz sredine prošloga veka. Dostupna u raznim oblicima i bojama, svakako je obeležje italijanskog dizajna.

Carrara mermer - Možete ga videti kao kuhinjsku radnu ploču, u bistroima, na šalterima i raznim drugim mestima. To je vrlo popularna vrsta italijanskog mermera koja se vadi u okolini istoimenog mesta, koja se koristila i koristi najviše u skulpturi i građevinarstvu.

Kožna sofa- Čini mi se da najmekanije i najudobnije kožne sofe prave u Italiji. Uverite se i sami. Missoni- Prepoznatljiva šara poznatih kreatora, sve se više upotrebljabva u enterijeru na prostirkama, zavesama, tepisima i ostalim tekstilnim površinama.

Espreso kafe aparat- Italijani su jako ponosni na njihovu kafu i ispijanje kratkog jutarnjeg espresa je svakodnevni ritual. Može biti ugradni ili slobodnostojeći, važno je da je dostupan i da se lako može održavati. Terakota- Zaštitni znak, može se reci, Toskane je upravo saksija ili ćup terakota. Obasjana suncem svaka biljka koja se posadi u njoj će izgledati očaravajuće.

Venecijansko ogledalo- Ovo raskošno ogledalo može se uklopiti u skoro svaki enterijer, pa čak i moderan. Zlatni akcenti- Kada je u pitanju klasičan italijanski dizajn, bogatstvo i luksuz dolaze do izražaja. Kombinuju se mermer, bronza, staro zlato, staklo, ogledala.

Luksuzne keramičke pločice- Mozaici ili ne, ali svakako u Italiji se dosta posvećuje pažnje dizajnu pločica. Ponekad su njihova kupatila, predvorja ili podovi uopšte, mala umetnička dela.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.3 (9 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.