Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Očaravajući šmek Italije

Italija je poznata širom sveta kao centar dizajna, u bilo kom domenu mode ili enterijera. Pogledajte primere italijanskog dizajna koji je moguće primeniti u svakom domu.

Masivni drveni sto- Italijani su poznati da vrlo rado priređuju porodične zabave za stolom i uglavnom imaju velike i zabavne familije.

Bertoia stolica- Jedna od najpoznatijih stolica iz sredine prošloga veka. Dostupna u raznim oblicima i bojama, svakako je obeležje italijanskog dizajna.

Carrara mermer - Možete ga videti kao kuhinjsku radnu ploču, u bistroima, na šalterima i raznim drugim mestima. To je vrlo popularna vrsta italijanskog mermera koja se vadi u okolini istoimenog mesta, koja se koristila i koristi najviše u skulpturi i građevinarstvu.

Kožna sofa- Čini mi se da najmekanije i najudobnije kožne sofe prave u Italiji. Uverite se i sami. Missoni- Prepoznatljiva šara poznatih kreatora, sve se više upotrebljabva u enterijeru na prostirkama, zavesama, tepisima i ostalim tekstilnim površinama.

Espreso kafe aparat- Italijani su jako ponosni na njihovu kafu i ispijanje kratkog jutarnjeg espresa je svakodnevni ritual. Može biti ugradni ili slobodnostojeći, važno je da je dostupan i da se lako može održavati. Terakota- Zaštitni znak, može se reci, Toskane je upravo saksija ili ćup terakota. Obasjana suncem svaka biljka koja se posadi u njoj će izgledati očaravajuće.

Venecijansko ogledalo- Ovo raskošno ogledalo može se uklopiti u skoro svaki enterijer, pa čak i moderan. Zlatni akcenti- Kada je u pitanju klasičan italijanski dizajn, bogatstvo i luksuz dolaze do izražaja. Kombinuju se mermer, bronza, staro zlato, staklo, ogledala.

Luksuzne keramičke pločice- Mozaici ili ne, ali svakako u Italiji se dosta posvećuje pažnje dizajnu pločica. Ponekad su njihova kupatila, predvorja ili podovi uopšte, mala umetnička dela.

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.3 (9 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.