Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Nameštaj kao olovkom nacrtan

Južnokorejski dizajner Jinil Park kreirao je kolekciju nameštaja pod nazivom Drawing furniture, pretvorivši skice u trodimenzionalne forme. Zapitaćete se da li gledate skicu na papiru ili funkcionalni komad nameštaja.

Jinil Park, južnokorejski dizajner, predstavio je interesantan projekat u kome se bavi bukvalnim pretvaranjem skica u funkcionalne komade nameštaja. Pogledom na fotografije ovog nameštaja, zapitate se da li gledate u skicu ili nešto na šta zapravo možete sesti ili u lampu koju možete upaliti. Nameštaj je izrađen od isprepletanih tankih čeličnih žica u boji grafitne olovke. Serija sadrži pet komada nameštaja: dve stolice, dve stone lampe i klub stočić.

 

„Ključna tačka u mom radu je je momenat u kom se krivi linija, one izražavaju dizajnerove osećaje, status i emocije. Instiktivno, stvorio sam spoj ovih tankih žica koje na kraju mogu da ponesu težinu čoveka, dok jedna žica to ne može.“ rekao je dizajner za svoju neobičnu kolekciju.

Park je počeo od izrade skica nameštaja sa isprepletanim linijama i izabrao je najbolje komade koje će  pretvoriti u nameštaj, vodeći računa o izvodljivosti i stabilnosti svakog komada. Dizajner je spajao žice različitih debljina da verno prikaže linije sa crteža izvučene olovkom. Zatim ih je izuvijao međusobno dok nije postigao čvrstu strukturu.

Nameštaj je po prvi put predstavljen na Gwangju dizajnerskom bijenalu  u Južnoj Koreji koje je održano od septembra do novembra 2013. godine

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.3 (4 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.