Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Nameštaj inspirisan modom

Inspiracija je jedna od osnovnih pokretačkih snaga za nastajanje umetničkih dela. Tako i moda, kao veliki deo naših života, predstavlja inspiraciju za dizajnere nameštaja i enterijera. Pogledajte kako.

Inspiracija je jedna od osnovnih pokretačkih snaga za nastajanje umetničkih dela. Nameštaj i arhitektura koji su jednim svojim delom umetnost, pronalaze inspiraciju na raznim mestima. Tako i moda, kao veliki deo naših života, predstavlja inspiraciju za dizajnere nameštaja i enterijera.

 

Udobna mekana fotelja je primetan kontrast stegnutom korsetu, u kom je pronađena inspiracija za ovaj komad nameštaja, koji podseća i na nameštaj kralja Luja XIV i XV.

Dok je druga sasvim moderna, svedena „odevna kombinacija“  sa kaišem, u potpunom skladu sa udobnošću koja fotelja treba da vam pruži.

Korset foteljaModel sa kaišem

Kod ove dve fotelje, inspiracija je više u dezenu koji je primenjen. Pepito šara i pahulje na zimskim džemperima baš dobro izgledaju kao tekstil za nameštaj. Posebno pepito, daje ogroman broj mogućnosti za dalje kombinovanje.

Pepito dezenPahulje

Kompozicija II, slikara Pita Mondrijanija je nepresušan izvor inspiracije za modne dizajnere. Tu negde postala je i inspiracija za projektovanje ormana. Velika površina dozvoljava da se delo prikaže u punom sjaju.

Pit MondrijanPit Mondrijan

Vuneni pleteni džemperi i popularne pletenice su baš interesantan motiv za oblaganje neophodnih elemenata enterijera.

Tabureti za zimuMekani luster

PrekrivačiKako se prave ovi detalji?

Hotel Maison Moschino u Milanu je rad 3 velike modne kuće Armani, Bulgari i Moschino. Izgled hotela je potpuno isnpirisan onime što je njihov životni poziv.

Uzglavlje krevetaOsvetljenje u obliku lutki za probu

Džins je naša svakodnevnica u odevanju. Zašto da ne bude i u enterijeru?

Dvosed od materijala nalik džinsuKrevet od materijala nalik džinsu

Kragna na kaputu je super inspiracija za fotelju koja nas po potrebi može odvojiti od okolnih dešavanja ili nas povezati sa svetom oko nas.

Šeširi su odlični za stvaranje ugodnog ambijenta sa prigušenim osvetljenjem.

Kaput foteljaŠeširasti lusteri

I još dva primera, gde su nitne jednu sasvim običnu barsku stolicu pretvorile u malo umetničko delo urbanog karaktera, a izbeljeni delovi neodoljivo podsećaju na izbeljene farmerke iz 60ih godina.

Barske stoliceStolica inspirisana izbelejnim džinsom

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (4 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.