Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Kreiranje iluzije svetlosti i prostranstva u vašem domu

Jedan od najjednostavnijih načina na koji možete kreirati iluziju prostora i svetlosti u vašem domu jeste korišćenjem boja. Pogledajte neke od korisnih i praktičnih saveta vezanih za boje.

Bela boja je fantastična, ako želite da vam soba izgleda veliko i svetlo, ali nije za svačiji ukus, pa može izgledati isuviše sterilno. Ako belo nije ono što želite, probajte da dodate par kapi vaše omiljene boje za topliji izgled.

Bela boja za krečenje

Pastelne boje za zidove, kao na primer bledo zelena, sivo-plava ili biserna takođe će učiniti da vaša soba izgleda dosta veća. Crown Classic Collection ton karta sadrži Classic Rouge, Classic Tundra ili Elegant Scent.

pastelne boje

Bež ili svetlo sive nijanse su pravi izbor ukoliko imate sobu koja je mala i slabo osvetljena. Možda želite pogledati Aspen Silver, Cascade ili Mink iz Crown Paints Indulgence linije. Preporučuje se farbanje plafona, drvenarije i vrata u Brilliant White boju. Ona će učiniti sobu višom nego što jeste. Takođe možete koristiti jarke boje, jer one reflektuju svetlost nazad u sobu. Pogledajte Sunrise ili Happy Daze iz Crown kolekcije.

Sivi zidoviBež zidovi

Ako imate malo kupatilo, mozete okačiti veliko ogledalo u njega koje ćete postaviti vertikalno. Ako želite da vam hodnik izgleda duže, okačite ogledalo na zid na kraju hodnika.

Veoma je bitno da količina nameštaja u malom stanu bude minimalna. Takođe izbegavajte težak tamni nameštaj, jer blokira svetlost i deli prostoriju. Stakleni nameštaj je u ovakvoj situaciji odličan izbor. On dozvoljava da se svetlost reflektuje kroz celu prostoriju. Ako imate ugradne plakare, mozda je dobra ideja da stavite na njih klizeća vrata koja su obložena ogledalom. Ako imate malu spavaću sobu ofarbajte nameštaj u njoj u klasično belu boju i soba će izgledati mnogo veća. Moderni stakleni stolovi definitivno daju iluziju većeg prostora, gde god da ih stavite.

hodnik ogledalohodnik ogledalo

Male prostorije deluju još manje ako imate puno stvari koje leže unaokolo. Najbolje i najpraktičnije je da birate nameštaj koji je funkcionalan, kao na primer stolove koji ispod imaju prostor za odlaganje, krevete sa fiokama, taburei...

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.3 (6 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: Nenad

Web developer

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.