Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Izuzetna kombinacije ardekoa i tehnoloških dostignuća s prve polovine 20. veka

30tih godina u Nemačkoj je vodeće mesto u proizvodnji satova zauzimala firma Kienzle. Saradnja ove kompanije i dizajnera Hajnrih Molera na tržište je iznela izuzetnu kolekciju stonih satova u stilu ardekoa, koja i danas drži cenu i status.

Daleke 1822. godine osnovana je nemačka firma Kienzle koja i posle punih 190 godina, predstavlja jednu od vodećih kompanija u proizvodnji satova, kao što je to bila tridesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka. Interesantno je da su upravo oni sedamdesetih godina proizveli prvi solarni sat, kao i kvarcni i putni kvarcni sat.

Hajnrih Moler (Heinrich Möller) bio je dizajner koji je u periodu od 1930-1940. godine izradio kolekciju stonih satova za ovu kompaniju. Stoni satovi iz ove kolekcije danas se prodaju na internetu i za 1000 američkih dolara.

Ono po čemu su ovi satovi zasigurno poznati, sem po kvalitetu i tradiciji iz koje potiču, jeste njihov dizajn. Potpuno čist i ničim „uprljan“ nemački ar deko primenjen je na ovim izuzetnim satovima. Kružni oblici sa konveksnim staklima i svedenim, naizgled, tananim postoljima odišu izuzetnom elegancijom. Jednostavni brojevi bez previše dekoracije ostavljaju prostora da mala kazaljka dođe do izražaja. Ne sumnjam da ste primetili da na svakom od ovih modela mala kazaljka ima krug koji prekida pravu liniju. Ovaj detalj, zaštitni je znak čitave kolekcije i saradnje Hajnrih Molera sa firmom Kienzle. Svaki od ovih satova izrađen je od najkvalitetnijih metala i punog drveta.

Uživajte u pravoj pravcatoj kombinaciji umetnosti i savremene tehnologije tridesetih godina veka koji je za nama.

11a

2

34

Posebno je bio interesantan sat koji je pokazivao vreme u raznim delovima sveta.

5

Pored njega omiljen je bio i sat sa znacima zodijaka.

6

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.7 (7 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.