Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Izaberite kućnu biblioteku

Kućna biblioteka je deo enterijera koji može ulepšati svaki dom, ako se na odgovarajući način uredi.

Mnogi knjige doživljavaju kao arhivski materijal koji ne treba isticati u prostoru, pa zato mnoge police sa knjigama po stanovima deluju neuredno i neorganizovano ili se čak i ne vide. Sa našim predlozima pokušaćemo da vas uverimo upravo u suprotno. Knjige pored toga što edukuju, relaksiraju, mogu da dekorišu prostor i da mu daju određenu posebnost.

Izaberite tip biblioteke prema vašim potrebama, broju knjiga i mogućnostima i počnite sa realizacijom...

Nekada su kućne biblioteke bile po pravilu deo dnevne sobe, klasične police smeštene u nekom uglu ili pravljene kao posebne prostorije ako je za to bilo prostora. Na visokim policama dominirale su knjige, a vrlo često i opterećivale prostor. Ali pravilnom postavkom, čak i u klasičnim stanovima, ovakvi komadi nameštaja mogu biti vro atraktivni, elegantni i otmeni.

U modernom domu, biblioteka vrlo često postaje pregrada između dve prostorije, kao lagani zid koji nije prenatrpan knjigama, već na kome se mogu naći razni dekorativni predmeti ili tv uređaj i ostali tehnički uređaji.

Ako do sada niste pomišljali da biblioteku smestite u kuhinju, vreme je da razmislite i o tome. Kuhinja koja je povezana sa trpezarijom i dnevnim boravkom vrlo je zahvalna za ovaj zahvat. Možda nije baš najbolje rešenje, zbog samog načina održavanja, ali ako ništa drugo odvojite bar jedan mali prostor  za kuhinjske kuvare i ostale knjižice vezane za kulinarstvo. Ovakvim odabirom, kuhinja dobija novu dimenziju i atraktivnost.

Hodnici ili galerije odlična su mesta za smeštanje kućne biblioteke. Knjige bi trebalo da budu perfektno poređane i uklopljene u prostor. Ukoliko prostor dozvoljava, smestite uz biblioteku udobnu fotelju ili ležaljku.

Biblioteke u dečijim sobama su potrebne što za odlaganje školskih knjiga, tako i za spremanje dečijih knjžica koje je bolje smestiti u dečijoj sobi kako bi uvek bile na dohvat ruke. Smeštajem biblioteke uz krevet može se pojačati navika čitanja pre spavanja.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (13 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.