Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Indijski stil

Indijski stil ispuniće sva Vaša čula egzotikom.

Zidovi i boje

Bogate i egzotične boje su idealne za indijski stil unutrašnjeg uredjenja. Zopla šema boja će biti najbolje rešenje za ovaj izgled - pokušajte sa bojama dragulja poput ljubičaste, crvene i narandžaste. Ne brinite zbog kombinovanja ovih jarkih nijansi - jedino što bi trebalo koristiti 'prigušene' tonove. Ukoliko želite da dodate detalje u drugim bojama, pokušajte sa zlatnom ili bogatom, dubokom zelenom ili plavom. Ako Vam jarke boje nisu bliske, odlična šema inspirisana Indijom može se dobiti upotrebom toplih, mekanih neutralnih boja - boja peska, bež - kao podloge. Dodajte malo dubljih, bogatih boja za detalje i to je to.

Šare

Šare su važan deo indijskog dizajna - odaberite bogato dekorisanu tapetu sa geometrijskom, floralnom ili 'paisley' šarom koji je najpoznatiji indijski oblik. Izvorno pripada prostoru Persije i Indije, a predstavlja karakterističan kapljični oblik, koji se u modernom uredjenju susreće u najrazličitijim bojama i varijacijama.

Pod

Odaberite pod od tamnog, drveta za sobu ili blede, neutralne, keramičke pločice. Postavite pleteni tepih sa bogatim bojama i indijskim dizajnom.

Nameštaj

Birajte tamno drvo, izrezbareno ornamentikom. Indijski namještaj je tvrd i rustičan - tek malo pohaban.

Jastuci

Indijski dizajn enterijera ima veoma opušten i neformalan izgled - zato unesite mnoštvo jastuka, velikih i malih, na koje se možete nasloniti i uživati u stilu.

Tkanine

Pametna upotreba tkanina je veoma važan deo indijskog stila. Koristite indijske tkanine kao zavese, jastuke, dekoracije za zid, baldahine, krevete i sofe. Uzmite autentični indijski sari, batik i tipične tkanine sa otisnutim šarama.  Takodje razmislite o laganim, lepršavim paravanima i svili u beloj boji ili bogatim, živahnim bojama - crvenoj, narandžastoj, ljubičastoj, plavoj i zelenoj.

Aksesoari

Aksesoari će Vam zaista pomoći da ostvarite sjajan autentičan, indijski izgled enterijera. Potražite izrezbarene drvene aksesoare, rasvetu od kovanog gvoždja, držače za sveće i zidnu umetnost. Odaberite srebrne detalje - male šerpe, figure, rezbarije ili slike. Potražite sve što ima veze sa slonovima - ornamentiku, figurice, rezbarije ili slike. Koristite indijske religiozne slike i statue kako biste postigli autentičan indijski dizajn enterijera. Potražite predmete dekorisane komadićima od stakla ili ogledala.

aksesoariaksesoari

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.9 (7 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Jovana Milivojević

Apsolvent Šumarskog fakulteta u Beogradu na odseku Prerada drveta (podsmer Enterijer i dizajn nameštaja). Zainteresovana za sve vezano za ovu struku, uvek otvorena za sugestije i spremna da da savet kome god da je on potreban.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.