Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Igraonica & spavaonica

Da biste što manje brinuli o kretanju vaše dece, omogućite im da prijatelje dovode kući. Najbolje će poslužiti soba koja nije nameštena kao spavaća.

Dnevna soba u kojoj bi im odrasli bili stalno na putu, nije dobro rešenje. U sobi za dečiju igru krevet treba da posluži i kao mesto za sedenje. Zato uklonite posteljinu i presvucite krevet čvrstim platnenim presvlakama. Veoma praktičan krevet je koji se poput fioke izvlači ispod drugog kreveta. Takav će dobro poslužiti ako drugari požele da prespavaju kod vaše dece. Spavanje kod prijateljice posebno raduje starije devojčice. One uživaju u kasnom večernjem ćaskanju i to im predstavlja poseban doživljaj.

Regali i ormani u dečijim spavaćim sobama moraju biti nenametljivi, mada će vam verovatno i trebati mnogo prostora za odlaganje garderobe. Manji predmeti se mogu ređati u prostoru ispod radnih površina. Ako je moguće opremite dečiju sobu dugačkom radnom površinom koja je poput police pričvršćena za zid. Ispod takve police smestite ormariće s fiokama u kojima ima dosta mesta za sitne predmete, igračke i hobije.

Starija deca koja u svoje sobe primaju i prijatelje imaju već vlastiti ukus, koji će vam se možda učiniti strašnim, ali ga svakako morate uzeti u obzir. Ako izbacite sve što se vama ne sviđa, nećete uticati na razvoj njihovog dobrog ukusa, jer će se dete prvom prilikom pobuniti protiv vašeg izbora. Isto tako nemojte od svoje dece očekivati osećaj za red koji vi sami posedujete. Zato, ne pospremajte stalno iza njih, već zatvorite vrata iza sebe i pokušajte da shvatite da je neuredna soba vašeg deteta mnogo normalnija pojava od savršeno uredne. Neurednost je samo prolazna faza koja će uz pomoć dosta prostora za odlaganje stvari i slobodnih površina, s vremenom nestati. Zbog toga treba imati strpljenja i razumevanja.

Literatura Terence Cornan

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.5 (11 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.