Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Gde stanuju naši omiljeni likovi iz serija?

Sigurna sam da ste se bar nekada zapitali kako izgledaju osnove kompletnih stanova iz popularnih serija i sitkoma. Sada imate priliku da vidite i saznate.

Za sebe znam sigurno, a ne sumnjam da su se i mnogi od vas zapitali kako zaparavo izgledaju stanovi naših omiljenih likova iz serija.

Svim stanovima je zajedničko da su zaista veliki i dobro opremljeni bez obzira koliko likova živi u njima. Pa da krenemo.

Friends

Friends apartment

U ovom popularnom američkom sitkomu premijerno prikazanom 1994. godine glavna dešavanja odvijaju se u kafiću iz komšiluka i u stanovima 19 i 20 fiktivne zgrade na Menhetnu u Njujorku.

U stanu broj devetnaest žive Čendler i Džoi. Pravi muški stan, minimalna kuhinja sa šankom i sto za stoni fudbal prvo su na šta biste naleteli kada bist eimali prilike da uđete u wihov stan. Odmah zatim ide sofa koja se praktično i ne koristi, a u centru paženje su dve udobne kožne fotelje orijentisane ka televizoru.

Preko puta je stan Monike i Rejčel. Za razliku od momačkog stana, ovaj bi zadovoljio potrebe četvoročlane porodice. Velika kuhinja sa trpezarijskim stolom spojena je sa dnevne sobom gde preovlađuje cvetni dezeni i udoban nameštaj. Svaka spavaća soba ima veliki francuski ležaj i radni sto.

 

The Simpsons family

The Simpson family house

Svima nama dragi u žuto obojeni likovi žive u dvospratnoj kući u Springfildu. Dnevna soba, TV soba i porodična soba (specifičnost američke kulture opremanja enterijera) velika kuhinja sa stolom za doručak i užine i velika trpezarija čiji je sto u samim epizodama i više nego predimenzionisan.Na spratu je tu soba za svakog od ukućana i dva kupatila.

 

The Big Bang Theory

The Big Bang Theory Apartment

Ova serija iz 2006. godine najčešće se odigrava u Šeldonom i Lenardovom stanu. Velika kuhinja sa ostrvom, trpezarija ne postoji, na njenom mestu dolaze radni stolovi sa svom neophodnom kompijzterskom opremom, a broju ormana, plakara i ostava za odlaganje bi svako od naspozavideo. Na prozoru u dnevnoj sobi nalazi se teleskop a do njega još jedan skoro nikad upotrebljen radni sto. Spavaće sobe su u posebnom hodniku sa kupatilom i rasporedom korišćenja.

 

How I Met Your Mother

Ted Mosby apartment

Arhitekta Ted Mozbi živi u istom stanu od početka serije iako je odlazio, vraćap se ponovo. Njegov „studio“ nalazi se iza sofe, kuhinja je odvojena od ostatka stana, a sjajna je stvar što se požarnim stepenicama izlazi na krov za žurke i zabave.

 

Will & Grace

Will and Grace apartment

Interesantno je da skoro ni jedan od ovih stanova nemaju predsoblje u onom obliku kako smo mi navikli. Najčešće se ulazi pravo u dnevnu sobu odakle se prostire trpezarija (ako postoji) kuhinja, a prolaskom kroz degažman odlazi se u spavaće sobe. Ni u stanu Vila i grejs to nije izuzetak. Plus je prostrana terasa i kutak za gledanje televizije.

Džek Mekfarlend ima nešto manji stan, ali koncept udobne sofe, fotelje u potpuno drugačijem stilu i spavaće sobe nije izostao.

 

Sex and the City

Sex and the City apartment

Stan kolumnistkinje Keri Bredšo na Menhetnu potpuno je drugačiji od malopre viđenih. Kuhinja je fabrički čista, trpezarija ne postoji, kao ni sofa. Spavaća soba je spojena sa ostakom stana, iz nje se kroz degažman pretvoren u garderober ulazi u kupatilo, a kroz kupatilo se ponovo dolazi do izlaza. Radni sto ispod prozora idealan je za rad, dok su fotelje naizgled nepravilno razbacane po stanu.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.9 (15 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Re: Gde stanuju naši omiljeni likovi iz serija?

hvala vam za ovakve zanimljivosti! stvarno sam se sto puta pitala kako izgledaju neki od ovih stanova, odlično, zaista! :)

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.