Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

FENG ŠUI- Povedite računa o tabuima u spavaćoj sobi

Postoji nekoliko Feng šui tabua u vezi s tim kako postavljate svoj krevet i rasporedjujete nameštaj da biste sprečili lošu energiju u spavaćoj sobi.

Dok spavate podložni ste upijanju zlosrećne energije u svoj sistem, koji se potom ispoljava kroz lošu sreću, nezgode ili gubitak. Stoga, da bi ste se osigurali, dobro bi bilo da znate neke osnovne tabue u vezi sa zaštitom protiv loše energije u spavaćoj sobi za vreme sna.

Nemojte da spavate na podu, jer to može da rezultuje prekomernim upijanjem jin energije. To nije strašno ako se nalazite u višespratnici i vaša soba ima drveni pod ili je prekrivena tepihom. Oni, međutim, koji žive u suterenu ili niskom prizemlju, trebalo bi da se uzdrže spavanja na podu. Takvo spavanje je još nepovoljnije ako su vam stopala uperena direktno u vrata, jer to se smatra nepovoljnim položajem. U tom slučaju, prisutan je negativan uticaj na vašu sreću i zdravlje.

Nikad nemojte da spavate na krevetu koji je suviše mali za vas. Tako nešto vam ozbiljno ograničava napredovanje u karijeri i biznisu. Takođe simbolizuje i neuspešan rast. Naročito su ugroženi oni koji spavaju na isuviše kratkom krevetu. Uvek je bolje da krevet bude veći nego manji.

Prozori bočno od kreveta unose blagorodnu energiju. Međutim, ako uzglavlje mora da stoji pod prozorom, obezbedite guste zavese, tako se vizuelno stvara solidnija zaleđina spavaču.

Spavanje na previsokom krevetu takođe nije dobra ideja, jer ste tako uvek u mogućnosti da se povredite. Tako da je dobro obezbediti fiksnu ogradu. Uzglavlje kreveta bi trebalo da naleže na zid koji mu tada daje snažnu potporu.

Prozori u spavaćoj sobi bi idealno bilo da se nalaze bočno u odnosu na krevet, radije, nego direktno ispred ili iza njega. Prozori koji se nalaze ispred kreveta, takođe bi tokom noći trebalo da budu pokriveni zavesama koja će ublažavati prekomerno oštru energiju koja kroz prozor bije direktno na krevet.

Literaratura Lilijan Tu

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.8 (6 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.