Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Feng šui- povećajte sreću pomoću vrata i prozora

Sva važna vrata u kući trebalo bi da budu od čvrstog materijala. Među njima su glavna ulazna vrata kao i vrata koja vode u spavaće sobe. Na taj način je vaš životni prostor povoljnije definisan.

Klizna vrata i vrata napravljena od stakla mogu da se koriste kao pomoćna vrata. Čvrsta vrata nagoveštavaju pravilnu zaštitu doma i simbolično zadržavaju napolju lošu energiju. Kad su glavna ulazna vrata slaba, to znači da vaš dom nije osiguran od ulaska uljeza, naravno simbolično.

Druga važna feng šui napomena u vezi sa glavnim vratima je da bi ona, idealno gledano, trebalo da budu najveća vrata u kući. Kada su glavna ulazna vrata manja od ostalih vrata u domu, to nagoveštava da će porodica koja tu živi doživeti maltretiranje i biti iskorišćavana od strane drugih ljudi. Treća stvar koju bi trebalo da znate, a vezana je za vrata, jeste eventualno postojanje pomoćnih ulaznih vrata. Ona su dobar feng šui, s toga je vaš feng šui znatno pojačan ako ih imate.

Ako vam vrata nisu povoljna, vidite da li umesto njih možete da aktivirate povoljan prozor. Otvarajte ga što češće i što češće gledajte kroz njega. Ako je vidik dobar sreća se dodatno uvećava. Možete imati više srećnih prozora, štaviše, ako možete da nađete srećne prozore koji gledaju u sva četiri povoljna pravca, bilo bi dobro da ih aktivirate, tako što ćete ih što češće otvarati. Možete da napravite neki oveći aranžman u povoljnom prozoru i aktivirate sreću u njemu tako što ćete postaviti neke srećonosne ukrasne predmete kao što su jedrenjak natovaren blagom i zlatne poluge, kristale, zdrave biljke okruglastih listova. Međutim, prljava i popucala stakla i drvenarija sa koje se ljušti boja predstavljaju loš feng šui, tako da morate da očistite i zamenite stakla i prefarbate drvenariju pre nego što aktivirate to područje, u suprotnom samo ćete pojačati nepovoljnu energiju, stvarajući sebi lošu situaciju.

Prozori koji gledaju ka severu, stavite sunđer pored prozora kako bi privlačio energiju vode. Prozor koji gleda ka jugu, stavite pored njega drvo kako bi privuklo energiju vatre. Prozor koji gleda ka jugoistoku ili istoku- stavite bokal s vodom kako bi privukao energiju drveta. Prozor koji gleda u pravcu zapada ili severozapada- stavite kristale, kako bi privukli metalnu energiju. Prozor koji gleda u pravcu severoistoka ili jugozapada- stavite upaljenu sveću, ali samo ako ste prisutni, kako bi privukla energiju zemlje.

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.3 (8 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.