Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Feng šui- energizovanje pet elemenata

Korišćenje terapije elementima u Feng šuiju veoma je delotvorno. Međutim, ono je suptilno i ukupna količina svakog elementa utiče na konačnu ravnotežu.

Korišćenje terapije elementima u Feng šuiju veoma je delotvorno. Međutim, ono je suptilno i ukupna količina svakog elementa utiče na konačnu ravnotežu. Suština Feng šuija je u harmoniji i ravnoteži, a preterana zastupljenost bilo kog elementa može biti nepovoljna.

Vatra -Snažan jang element. Izuzetno moćan, ali nesposoban da postoji sam po sebi. Mora biti stvoren. Energija vatre donosi uspeh u javnom životu, slavu i priznanje. Međutim, vatra se mora dobro održavati pod konrolom. Prevelika količina vatre može biti fatalna. Vatra se vezuje za jug. Kamin na jugu uvećava element vatre.

Voda- Ovo je Feng šui element bogatstva. Izuzetno moćan elemen koji može izmaći kontroli. Prevelika količina vode uzrokuje destrukciju i gubitak. Energija vode donosi prosperitet. Voda se identifikuje sa severom. Vodeni motiv smešten na severu donosi sreću u karijeri.

Zemlja- Energija koja stvara oslonac i predstavlja srž Feng šuija. Aktiviranje sreće kou simbolizuje zemljani element donosi harmoniju i veliku porodičnu sreću. Dominira jugozapadom, severoistokom i centrom doma. Nema boljeg simbola zemlje od globusa. Postavljen u sektor zemlje, on aktivira savršenu sreću.

Drvo- Ova energija donosi rast i napredak. Drvo se vezuje za istok i jugoistok. Njegova energija donosi sreću u pogledu materijalnog uspeha. Poput grana drveta sreća se neprestano širi i raste ka spolja. To je jedini elemen koji u sebi sadrži život.

Metal- Ova energija donosi sreću u vezi sa pomoći moćnih ljudi. To je element zapada i severozapada. Okačite metalno zvono u povoljan sektor vašeg doma.

literatura: Lilijan Tu

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 5 (2 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.