Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Feng šui- energizovanje pet elemenata

Korišćenje terapije elementima u Feng šuiju veoma je delotvorno. Međutim, ono je suptilno i ukupna količina svakog elementa utiče na konačnu ravnotežu.

Korišćenje terapije elementima u Feng šuiju veoma je delotvorno. Međutim, ono je suptilno i ukupna količina svakog elementa utiče na konačnu ravnotežu. Suština Feng šuija je u harmoniji i ravnoteži, a preterana zastupljenost bilo kog elementa može biti nepovoljna.

Vatra -Snažan jang element. Izuzetno moćan, ali nesposoban da postoji sam po sebi. Mora biti stvoren. Energija vatre donosi uspeh u javnom životu, slavu i priznanje. Međutim, vatra se mora dobro održavati pod konrolom. Prevelika količina vatre može biti fatalna. Vatra se vezuje za jug. Kamin na jugu uvećava element vatre.

Voda- Ovo je Feng šui element bogatstva. Izuzetno moćan elemen koji može izmaći kontroli. Prevelika količina vode uzrokuje destrukciju i gubitak. Energija vode donosi prosperitet. Voda se identifikuje sa severom. Vodeni motiv smešten na severu donosi sreću u karijeri.

Zemlja- Energija koja stvara oslonac i predstavlja srž Feng šuija. Aktiviranje sreće kou simbolizuje zemljani element donosi harmoniju i veliku porodičnu sreću. Dominira jugozapadom, severoistokom i centrom doma. Nema boljeg simbola zemlje od globusa. Postavljen u sektor zemlje, on aktivira savršenu sreću.

Drvo- Ova energija donosi rast i napredak. Drvo se vezuje za istok i jugoistok. Njegova energija donosi sreću u pogledu materijalnog uspeha. Poput grana drveta sreća se neprestano širi i raste ka spolja. To je jedini elemen koji u sebi sadrži život.

Metal- Ova energija donosi sreću u vezi sa pomoći moćnih ljudi. To je element zapada i severozapada. Okačite metalno zvono u povoljan sektor vašeg doma.

literatura: Lilijan Tu

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (2 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.