Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Feng šui dobrog zdravlja

Važan aspekt sreće bez obzira na društveni ili materijalni status u životu, oduvek je bio dugovečan i zdrav život, život oslobođen bolesti koje slabe telo.

Feng šui direktno pristupa zdravlju na nekoliko načina. U carstvu simbolike feng šuija postoje mnogi simboli dugovečnosti i kada se nalaze u domu donose dobrobit ukućanima. Kinezi su veoma zaokupljeni dugovečnošću, a postoje i oni koji ga smatraju najvažnijom srećom.

Dugovečnost se inače smatra za jednom od najvažnijih blagodeti života.  Ako se useljavate u novi dom, pazite na datum. Postoje štetni i manje štetni dani, ali dva dana koja definitivno nisu štetna i uvek se smatraju dobrim su prvi i petnaesti dan svakog lunarnog meseca. To se poklapa sa danima mladog i punog meseca. Na dan useljenje pročistite energiju tako što ćete otvoriti sve prozore i dozvoliti vazduhu da struji kroz kuću najmanje tri sata. Upalite sva svetla i odvrnite sve slavine kako biste simbolički pomogli staroj energiji da ode, a novoj da dođe. Odlično bi bilo da okrečite dom pre useljenja, da promenite tepihe i tapete.

Ako živite u blizini bolnice, doma zdravlje ili groblja, mogli biste propatiti od toga kroz bolest. Da biste se suprotstavili prevelikoj količini jin energije, uvedite u svoj dom simbole jang energije, obojite glavna vrata u crvenu boju, puštajte što češće muziku. Uvedite u dom neke svetle boje, crvenu, narandžastu i žutu, čak i belu. Istaknite u svom domu simbole dugovečnosti kao što su breskva, bor, bambus ili jelen. Oni mogu biti istaknuti u vidu slika.

Izvan doma opredelite se za kornjaču ili ždrala. Baštenske figure ovih stvorenja simbolišu harmoniju i dugovečnost. Ždralove postavite bilo gde u prednjem delu dvorišta, a kornjače u zadnjem.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.1 (15 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.