Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Feng šui dobrog zdravlja

Važan aspekt sreće bez obzira na društveni ili materijalni status u životu, oduvek je bio dugovečan i zdrav život, život oslobođen bolesti koje slabe telo.

Feng šui direktno pristupa zdravlju na nekoliko načina. U carstvu simbolike feng šuija postoje mnogi simboli dugovečnosti i kada se nalaze u domu donose dobrobit ukućanima. Kinezi su veoma zaokupljeni dugovečnošću, a postoje i oni koji ga smatraju najvažnijom srećom.

Dugovečnost se inače smatra za jednom od najvažnijih blagodeti života.  Ako se useljavate u novi dom, pazite na datum. Postoje štetni i manje štetni dani, ali dva dana koja definitivno nisu štetna i uvek se smatraju dobrim su prvi i petnaesti dan svakog lunarnog meseca. To se poklapa sa danima mladog i punog meseca. Na dan useljenje pročistite energiju tako što ćete otvoriti sve prozore i dozvoliti vazduhu da struji kroz kuću najmanje tri sata. Upalite sva svetla i odvrnite sve slavine kako biste simbolički pomogli staroj energiji da ode, a novoj da dođe. Odlično bi bilo da okrečite dom pre useljenja, da promenite tepihe i tapete.

Ako živite u blizini bolnice, doma zdravlje ili groblja, mogli biste propatiti od toga kroz bolest. Da biste se suprotstavili prevelikoj količini jin energije, uvedite u svoj dom simbole jang energije, obojite glavna vrata u crvenu boju, puštajte što češće muziku. Uvedite u dom neke svetle boje, crvenu, narandžastu i žutu, čak i belu. Istaknite u svom domu simbole dugovečnosti kao što su breskva, bor, bambus ili jelen. Oni mogu biti istaknuti u vidu slika.

Izvan doma opredelite se za kornjaču ili ždrala. Baštenske figure ovih stvorenja simbolišu harmoniju i dugovečnost. Ždralove postavite bilo gde u prednjem delu dvorišta, a kornjače u zadnjem.

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.1 (15 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.