Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Feng šui- cveće za sreću tokom cele godine

Prisustvo cveća u domu ukazuje na dobru sreću tokom cele godine.

Na jugu ili jugoistoku preporuka je da se prikažu takozvana tri zimska prijatelja. To su borova grančica, koja simbolizuje dugovečnost, šljivin cvet, koji ima sposobnost da procveta i u najnegatvnijim okolnostima i bambus koji simbolizuje mudrost prilagođavanja strujama i uspravljanja s lakoćom kada vremena postanu bolja. Kada su prisutni u domu, ova tri zimska prijatelja će obezbediti da porodica uvek preživi svaku promenu u svojoj kući. Kada njih imate nećete ni znati da živite u teškim vremenima, sve dok ne budu prošla, tek tada ćete se osrnuti za sobom i shvatiti da ste prošli upravo kroz težak period.

Poput krošnje drveta dobra sreće uvek raste u širinu i visinu. Drvo je jedini element koji poseduje i urođenu sposobnost da se razvija. Njegova priroda i suština se s toga razlikuju od onih koje imaju ostali elementi. Energija drveta takođe daruje porodicama srećno potomstvo i blagotvorna je za sinove u porodici.

Dobar feng šui uvek ima u vidu i sreću narednih generacija. Zato je odlična zamisao da istočni deo svoga doma ispunite divnim biljkama i cvećem. Žute hrizanteme se smatraju jako povoljnim cvećem. Među ostali  povoljnim biljkama su bela magnolija, božuri svih boja i prekrasan šljivin cvet i orhideja. Uvek se pridržavajte feng šuui uputstava koje se odnose na izbegavanje bodljikavih biljaka ili cveća koje ima trnje.

Zdrave rastuće biljke su najpovoljnije u sektorima doma koji su u razvoju. Ako nemate pravih biljaka i problem vam je da ih nabavite ili gajite, možete to  rešiti i nabavljanjem veštačkih biljaka sa cvetovima od svile.  Izbegavajte jedino mrtve biljke ili suvo cveće. Dakle, kada izložite sveže cveće, vodite računa da ga zamenite onog trenutka kada uočite da je počelo da truli.

Cveće u domu simbolizuje rast, ekspanziju i nove početke. Vezuje se uvek za istok i jugoistok.

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.2 (13 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.