Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Feng Šui- crna i bela boja za harmoniju

Kombinacija crne i bele boje u enterijeru je uvek povoljna, a to je zato što crna simbolizuje vodu, koju u produktivnom ciklusu elemenata proizvodi beli metal.

Crno bela kombinacija je harmonična i uravnotežena i predstavlja dobro predskazanje za vodeni sektor. Svako mesto u kući za koje smatrate da bi imalo koristi od vode, imaće koristi i od crno bele kombinacije boja. Nasuprot opštem uverenju, crno nije nesrećna boja, niti je boja žalosti. Ona zaista u mnogim situacijama može da bude vrlo povoljna, jer predstavlja izvanrednu dubinu vodene energije.

Veliki broj feng šui formula zasniva se na energiji vode, jer je voda element koji simbolizuje novac i bogatstvo. Budući da mnogi ljudi koriste feng šui da bi povećali svoju sreću vezanu za bogatstvo, voda postaje važan element. Stavite crno- bele teme u sektor doma u koji bi po pravilu trebalo da stavite vodu. Nepotrebno je da u svom dekoru preterujete sa crnom bojom. Svakako da nećete staviti crne žaluzine ili zavese, ali zato upotrebite crnu da biste naglasili neke detalje ili sitne predmete.

Bela je s druge strane boja koju možete da koristite sasvim slobodno, bez straha da ćete preterati. To je zato što ona sadrži u sebi sve boje duge i stoga se smatra izvanrednom bojom, zato što poseduje ravnotežu svih boja. Ako želite da idete na sigurno, jednostavno sve zidove i plafone obojite u belu boju, a potom upotrebite ostale boje da biste podstakli energiju drugih elemenata koji se smatraju povoljnim i u skladu sa sektorima kompasa koji su posredi. Imajte na umu da svaki sektor kompasa predstavlja jedan element, koji je sam po sebi predstavljen određenom bojom.

Dok su crna i bela vrlo povoljne boje za enterijere, siva je boja koju treba izbegavati. Za nju važi da slabi pouzdanje i jača strahove i brige.

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 3.8 (10 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.