Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Feng šui- 4 aspekta praktikovanja

Sa upoznavanjem Feng šuija je najbolje početi tako što ćete se upoznati sa 4 različita aspekta praktikovanja, a to su: Feng šui enterijera, pejzažni Feng šui, važnost pravca i vremenska dimenzija.

Prvi aspekt- Feng šui enterijera

Reč je o detaljnom sagledavanju Feng šui perspektive unutrašnjeg uređenja prostora, s obzirom na protok energije u kući stanu ili poslovnom prostoru. Gledano sa stanovišta praktičnosti, po sredi je grana Feng šui prakse koja pruža najveće mogućnosti za individualna rešenja i kreativnost. Na primer u Feng šuiju enterijera, ulazna vtata bi trebalo da se otvaraju prema unutra. Povoljno odabrana slika u predsoblju, kao što je riba, simbolizuje bogatstvo koja ulazi kroz usta kuće. Sve prepreke, kao što su stubovi, grede, loše postavljena stepeništa, neutrališu se Feng šui lekovima, kao što su zvončići, kristali, biljke. Proverite šta se vidi sa vaših ulaznih vrata, vijugava staza i zdrave biljke donose dobru energiju, dok prava staza i razni stubovi stavraju negativnost za vaš dom.

Drugi aspekt- pejzažni Feng šui

Ovo je Feng šui okoline vaše kancelarije ili vašeg doma. U obzir su uzeti različiti faktori koji mogu da imaju uticaja na to da se lokacija smatra povoljnom. Pejzažni Feng šui podrazumeva procenu okoline. Čak i kada znate kako da detektujete dobar i loš Feng šui okolnog pejzaža, retko kad ste u poziciji da uradite nešto više u vezi sa tim, tako da primena pejzažnog Feng šuija često predstavlja nepremostiva fizička i finansijska ograničenja.

Treći aspekt- važnost pravaca

Svi geografski pravci kuće, stana ili poslovnog prostora igraju najveću i krucijalnu ulogu u pravilnoj primeni Feng šuija. Upotreba kompasa za određivanje starna sveta u pravcu kojih su okrenuti vaš životni prostor, vrata, prozori i nameštaj predstavlja prvi korak u pravcu razumevanja Feng šuija. Ako možete da odredite središnju tačku svoga doma, položite kompas na nju i odatle oderžujte smerove svog životnog prostora.

Četvrti aspekt- vremenska dimenzija Feng šuija

Vremenska dimenzija Feng šuija služi se moćnom formulom leteće zvezde, koja se odnosi na brojeve za dobru sreću i zlu sreću koji imaju dobar, odnosno loš uticaj na životni prostor. Dakle, pošto ste zadovoljavajuće sredili životni prostor u skladu sa svim pravilima i uputstvima za stvaranja povoljne energije, neophodno je da ispitate kako sreća bilo kog životnog prostora može da se menja pukim proticanjem vremena. Ako vam se ovo čini komplikovanim, možete da konsultujete neke od dobrih Feng šui majsora kako bi vam pomogli.

Literatura: Lilijan Tu

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (10 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.