Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Feng Shui - predsoblje

Primenite Feng Shui pravila u Vašem predsoblju kako bi poboljšali energiju koja ulazi u Vaš dom.

Predsoblje je prostorija u koju najpre stupamo, ulazeći u dom. Kinezi ga zovu ustima doma. Njegovo povoljno uredjenje osigurava energiji, stanarima i gostima dobrodošlicu. Ako je nepovoljno uredjeno, predsoblje može negativno uticati na energiju koja ulazi i nepovoljno delovati na Feng Shui čitavog doma.

Feng Shui - predsobljeFeng Shui - predsoblje

Prvo što možemo reći o predsobljima je to da treba da budu prostrana i dobro osvijetljena. Verovatno ne možete uticati na to u kojem sektoru se nalazi, kao ni na njgovu veličinu, ali pravilnim uredjenjem možete osigurati njegovu povoljnost.

Feng Shui - predsobljeFeng Shui - predsoblje

Zavisno o veličini predsoblja trebalo bi odabrati količinu, veličinu i dizajn nameštaja. Ako imate dovoljno prostora na raspolaganju, možete postaviti stočić na kome ćete izlagati Feng Shui simbole i/ili pomagala. Ako ne, običan ormarić za obuću i vešalica za kapute biće dovoljni.

Feng Shui - predsobljeFeng Shui - predsoblje

Predsoblje uvek mora biti čisto i uredno. Bilo kakav kutak koji skuplja prašinu, obuća kojoj ne možete naći bolje mesto od poda ili zimske jakne koje vise na vešalici celu godinu, nepovoljno će uticati na Vaš Feng Shui. Sve to stvara ustajalu energiju i prlja onu svežu koja ulazi u Vaš dom, donoseći sa sobom bolest, nesreću i gubitak.

Feng Shui - predsobljeFeng Shui - predsoblje

Osvetljenje je od velikog značaja za uvećanje energije koja ulazi u Vaš dom. Najbolje bi bilo imati dva lustera ili lampe. Jedan ispred ulaznih vrata i jedan u samom predsoblju. Spoljašnji bi trebalo da bude uključen tokom noćnih sati, kako bi ukazivao na početak Vašeg ličnog prostora i stvarao Yang energiju. Oba ili barem onaj spoljašnji trebalo bi da budu kristalni ili da imaju barem neki kristalni deo na sebi. Ako baš i niste obožavaoc kristalnih lampi ili Vam se ne uklapaju u celokupni stil uredjenja, možete okačiti jednu kristalnu kuglicu na bilo koji luster po Vašem izboru. Svetlost koju lusteri stvaraju, treba da bude mlečna, ali dovoljno jaka da bi delovala Yang.

Feng Shui - predsobljeFeng Shui - predsoblje

Kao i kod svih drugih prostorija i kod predsoblja Vašeg doma ćete se za boju odlučiti uz pomoć teorije o pet elemenata i upotrebom kompasa u Feng Shui-u. Prvo što treba da  učinite je da odredite u kojem se Feng Shui sektoru nalazi. Za jugo-zapad i severo-istok odaberite neku od zemljanih boja, bež, smeđu, eventualno roza, a možda najbolje žutu. Za zapad i severo-zapad odaberite belu, za istok i jugo-istok zelenu. Za jug narančastu, a za sever plavu. Koje god boje da Vam je predsoblje, vodite računa da nijansa bude otvorena, svetla i jasna. Ne treba preterivati, ali Yang bi možda trebao malo prevladavati nad Yinom.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.4 (9 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: Jovana Milivojević

Apsolvent Šumarskog fakulteta u Beogradu na odseku Prerada drveta (podsmer Enterijer i dizajn nameštaja). Zainteresovana za sve vezano za ovu struku, uvek otvorena za sugestije i spremna da da savet kome god da je on potreban.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.