Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Enterijer u slavu istorije

Prilikom dizajna enterijera prodavnice, dizajn studio James Plumb oslonio se na istorijske događaje odigrane upravo na lokaciji prodavnice. Na koji način istorija, enterijer i trgovina pronalaze zajednički jezik pogledajte u nastavku teksta

Enterijer u slavu istorije

Aesop brend otvario je najnoviju prodavnicu u centralnom londonu u istorijskoj žiži grada London’s Bloomsbury i pozvao je studio James Plumb da urade enterijer još jedne u nizu prodavnica fantastičnog enterijera. Dizajneri su bili inspirisani istorijskim događajima odigranim na mestu gde je lokal. Naime, 1577. godine Wiliam Lamb je tu izgradio cevovod kako bi doveo vodu u tu oblast. Prilikom istraživanja naišli su na frazu „quill of water“ (prev: pero vode) koja je kasnije postala ključni element u procesu projektovanja i izvođenja.

Enterijer u slavu istorije

U prostoru od 86 m2 instalirane su police kroz koje se prolaskom kroz tanke cevi kreće voda. Zvuk blagog bućkanja koji nastaje ovim kretanjem stvara smirenu atmosferu i osećaj kao da se nalazite u prirodi pored reke. Svi elementi enterijera izrađeni su od bakra koji je blago korodirao kako bi se efekat starine pojačao, a svežina proizvoda i pažljivo dizajniranih bočica došla do izražaja. Polako i kontrolisano voda teče i iz slavina instaliranih u zadnjem delu prodavnice.

Enterijer u slavu istorije

Rasveta poznatog brenda PSALB je pažljivo pozicionirana tako da se svetlosni snopovi reflektuju u vodi i po zidovima stvaraju mrljav odnosno tačkast izgled.

Enterijer u slavu istorije

Popločanje poda od lomljenog kamena još više doprinosi istorijskom izgledu prostora. Iz ulaznog tj centralnog dela prodavnice prolazi se kroz skulpturalni prolaz do prostorije za odmor u zadnjem delu prodavnice. Prolazna prostorija ima jednu cev u uglu iz koje kaplje vode u starinsku bakarnu sudoperu.

Enterijer u slavu istorije

Enterijer u slavu istorije

Bakarne slavine i lavaboi su ključan element ovog enterijera. Jedan set je i napolju postavljen i dozvoljeno je mušterijama da ga koriste.

Enterijer u slavu istorije

Sistem koji je instaliran morao je biti prilagođen svakodnevnoj upotrebi zaposlenih, te je dizajniran od strane vlasnika kako bi im u potpunosti obezbedio jednostavno rukovanje i održavanje.

Enterijer u slavu istorije

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 5 (5 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.