Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Enterijer u duhu Francuske

Francuska je jedna od najromantičnijih i najposećenijih evropskih zemalja. Večita inspiracija umetnika. Svako ko poseti ovu divnu zemlju, po povratku ima želju da istražuje francusku kulturu ali i da svoj dom dekoriše u duhu ove zemlje.

Elegantan, luksuzan, kitnjast, možemo slobodno nazvati francuski dizajn. Iako se godinama menjao čini se da se jedni određeni elementi provlače i zato ga i čine posebnim.

Luster- Ne postoji ništa više što bi se moglo nazvati francuskim nego veliki kristalni luster. Sjaj i glamur neće izostati. Može se uklopiti u skoro sve prostore od hodnika, do trpezarije...

„Louis Ghost“ stolica- Čuvena stolica još čuvenijeg dizajnera Filipa Starka, napravljena od polikarbonata izlivena iz jednog dela. Rađena je po uzoru na klasičnu fotelju sa rukonaslonima  francuskog kralja LujaXV.

Tanjir na 3 sprata- Francuzi znaju kako da uživaju u malim ukusnim zalogajima, pogotovu kada su od marcipana, čokolade... A ovako ih serviraju.

„Bistro“ sto- Standardni element francuskog dizajna širom sveta. Videćete ga na mnogim ulicama, u mnogim kafeima. Savršen je za stanove, a pogotovu za terase i dvorišta, malih je dimenzija. „Cafe“ pletena stolica- Neizostavna stolica po čuvenim pariskim kafeima svih vremena. Nabavite bar dva komada i nađite im mesto u trpezariji, dnevnom boravku ili...

Fotelja Beržera- Možda jedna od najprepoznatljivijih komada nameštaja francuskog dizajna. Menjala se vremenom kroz veličinu i oblik, ali klasična Beržera sa punim sedištem ostala je kao obeležje francuskog dizajna.

Francuski seoski stil- Starinske komode, stolovi, stolice, a posebno ako su u beloj boji uneće duh francuske provincije u vaš dom. Mali otoman- Idealan za hodnike ili u spavaćim sobama u podnožju kreveta. Birajte vesele boje za ovaj komad nameštaja.

Fleur de lis-Nekada simbol francuske monarhije i dan danas je vrlo važan kao simbol u francuskoj kulturi i dizajnu. Naći ćete ga kao šaru na posteljinama, jastučnicama ili kao metalnu kuku koja predstavlja čiviluk.

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.3 (9 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.