Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Enterijer kao skladiste moderne umetnosti

Kako bi izgledalo kada bi se sve vase omiljene stvari, predmeti,detalji, interesovanja, poslovi, aktivnosti, hobiji, misli, ideje i boje satkali u jednu celinu? Da li bi to mozda bilo vase idealno mesto stanovanja?

Tvorac ovog Prizmaticnog enterijera, kako ga popularano zovu, jeste arhitekta Jean Verville. Sa lokacijom u samom centru Montreala, ovo potkrovlje pruz fantastican pogled na grad. Dok pogled u unutrasnjost ovog objekta vas svakako nece ostaviti ravnodusnim!

Dizajniran za klijenta sa bogatom kolekcijom umetnickih predmeta, ovaj stan kao da odaje priznanje modernoj umentosti i dizajnu. Objekat koji stimulise kreativnost i jeste bio  jedan od krajnjih ciljeva arhitekte. Konstantno osvezavanje prostora, menjanjem ili rotacijom izlozenih predmeta, i dovoljno skladisnog prostora za iste, zahtev je koji se morao ispostvati pri projektovanju ovog enterijera.

Na ideju vlasnika, enterijer je uredjen u pet njegovih omiljenih boja. Istovremeno zivopisno obojen i umirujuce beo. Bez suvisnih zidova i nepotrebih prostorija. Dnevni boravak, odmah naspram ulaznog hola,  namenjen je i kao trpezarija za rucavanje.  Prostor za spavanje, sav u zutom, takodje je visenamenski i sadrzi skrivene prostore za odlaganje.

Bilo da su beli, obojeni ili oblozeni ogledalima, ormani dominiraju ovim neobicnim enterijerom. Oni na cijim povrsinama su ogledala, kao da se pruzaju u nedogled, cineci prostor daleko vecim. U pod su umetnuti delovi obojenog vinila i uz izuzetno sjajni premaz, on postaje druga dominantna crta ovog potkrovlja. Paleta boja je jedinstvena mesavina jednog umetnika.  

Kao i u svim svojim projektima, Jean Verville, i ovde eksperimentise i sjedinjuje arhitekturu, umetnost i dizajn. Sa minimalnim intervencijama u enterijeru, koristeci jednostavna sredstva i materijale, nastoji stvoriti jednistveni prostor, prostor za isto tako smele i kreativne korisnike.  

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 3.9 (9 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Ivana Milovanovic

Apsolvent Sumarskog fakulteta u Beogradu, odsek Prerada drveta, usmerenje Projektovanje namestaja i enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.