Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Doručak pored prozora

Napunite se pozitivnom energijom u ušuškanom kutku Vašeg doma koja će Vas pratiti ceo dan.

Ima li nešto lepše nego da započnete dan pogledom kroz prozor? Bilo da je zima - dok gledate sneg kako pada, ušuškani u toplini doma, pijuckate kafu, čaj ili doručujete, leto - kada Vas miluju jutarnji zraci sunca, proleće – gledate kako se priroda budi i poprima zelenu boju, jesen – gledate kako žuto–zlatno lišće pada.

Napravite klupu ispod prozora, možete je tapacirati ili obložiti jastučićima. Ukoliko je napravite sa sandukom gde je sedišni deo poklopac ili sa fijokama, poslužiće Vam i kao dodatno mesto za skladištenje.

U principu, ove klupe se postavljaju na malom prostoru, tako da obratite pažnju pri odabiru stola. Neka sto bude dovoljno veliki da za njim možete komforno obedovati, ali ne i preveliki kako ne bi progutao ceo prostor. Okrugli stolovi smekšaće izgled ove trpezarije. Ako imate mesta postavite i poneku stolicu za sto, i takodje pazite da ne bude previše glomazna.

Što se tiče dekoracije – ova mini trpezarija ne mora da bude u istim bojama kao i kuhinja, čak je i poželjno da bude drugačija, ali naravno u skladu sa ostatkom kuhinje. Nežne boje učiniće je vizuelno većom i prijatnom za boravak, pružajući Vam opuštajuće trenutke.

Kada je u pitanju osvetljenje, obzirom da je tik uz prozor, preko dana Vam neće biti potrebno dodatno osvetljenje. Ako želite da u tom kutku uživate i preko noći, postavite neki efektni luster iznad stola, koji će preko dana biti dekoracija, a uveče će obasjati Vas i trpezu ne previše jakim svetlom.

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.9 (21 vote)
Sviđa mi se!

Autor: Jovana Milivojević

Apsolvent Šumarskog fakulteta u Beogradu na odseku Prerada drveta (podsmer Enterijer i dizajn nameštaja). Zainteresovana za sve vezano za ovu struku, uvek otvorena za sugestije i spremna da da savet kome god da je on potreban.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.