Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Doručak pored prozora

Napunite se pozitivnom energijom u ušuškanom kutku Vašeg doma koja će Vas pratiti ceo dan.

Ima li nešto lepše nego da započnete dan pogledom kroz prozor? Bilo da je zima - dok gledate sneg kako pada, ušuškani u toplini doma, pijuckate kafu, čaj ili doručujete, leto - kada Vas miluju jutarnji zraci sunca, proleće – gledate kako se priroda budi i poprima zelenu boju, jesen – gledate kako žuto–zlatno lišće pada.

Napravite klupu ispod prozora, možete je tapacirati ili obložiti jastučićima. Ukoliko je napravite sa sandukom gde je sedišni deo poklopac ili sa fijokama, poslužiće Vam i kao dodatno mesto za skladištenje.

U principu, ove klupe se postavljaju na malom prostoru, tako da obratite pažnju pri odabiru stola. Neka sto bude dovoljno veliki da za njim možete komforno obedovati, ali ne i preveliki kako ne bi progutao ceo prostor. Okrugli stolovi smekšaće izgled ove trpezarije. Ako imate mesta postavite i poneku stolicu za sto, i takodje pazite da ne bude previše glomazna.

Što se tiče dekoracije – ova mini trpezarija ne mora da bude u istim bojama kao i kuhinja, čak je i poželjno da bude drugačija, ali naravno u skladu sa ostatkom kuhinje. Nežne boje učiniće je vizuelno većom i prijatnom za boravak, pružajući Vam opuštajuće trenutke.

Kada je u pitanju osvetljenje, obzirom da je tik uz prozor, preko dana Vam neće biti potrebno dodatno osvetljenje. Ako želite da u tom kutku uživate i preko noći, postavite neki efektni luster iznad stola, koji će preko dana biti dekoracija, a uveče će obasjati Vas i trpezu ne previše jakim svetlom.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.9 (19 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Jovana Milivojević

Apsolvent Šumarskog fakulteta u Beogradu na odseku Prerada drveta (podsmer Enterijer i dizajn nameštaja). Zainteresovana za sve vezano za ovu struku, uvek otvorena za sugestije i spremna da da savet kome god da je on potreban.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.