Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Dom u nijansama plave boje

Kada vam neko kaže, plava boja, pretpostavljam da ne znate na koju on nijansu tačno misli. Plava je širok pojam, jer postoji preko deset nijansi ove boje počevši od bejbi blu, azurne, kobaltne...Koju izabrati?

Kada vam neko kaže, plava boja, pretpostavljam da ne znate na koju on nijansu tačno misli. Plava je širok pojam, jer postoji preko deset nijansi ove boje počevši od bejbi blu, azurne, kobaltne, safir, nebo plava, indigo, ponoćno plava, teget, pruski plava... To su sve sinonimi za plavu boju, koja se svrstava u hladne boje. Plava boja odaje utisak poverenja i prijateljstva, zato je baš ona izabrana za uniforme mnogih službenih lica, npr. policajaca. Plava boja ina različito značenje u zemljama, pa tako u Iranu ona predstavlja boju žalosti, dok je na zapadu ona boja svadbene tradicije.

Kraljevska plava je boja koja je najprikladnija za dnevne sobe, jer odaje utisak superiornosti i bogatstva. Nju je dobro kombinovati sa svim bojama osaim sa izrazito jakim kao što su ciklama i crvena, jer mogu dati osećaj neprijatnosti.

 

Nežno plava ili tzv. bejbi blu je najpogodnija za spavaću sobu ili za predsoblje, mada se i u kupatilu može lepo ukombinovati. Ukoliko je vaše kupatilo veliko, možete koristiti tamne nijanse, a za manja preporučujemo svetle nijanse plave boje.

Azurno plava se u trpezariji ne može često naći, jer svi forsiraju druge nijanse. Budite jedinstveni i neka vašu trpezariju krasi azurno plava boja, jer će samo nekoliko detalja biti dovoljno da osveže prostor.

Ako ste u dilemi, koju boju izabrati za dom, izaberite plavu i nećete pogrešiti. Sigurno će se neka od mnogobrojnoh nijansi uklopiti uz vaš enterijer. Na raspolaganju vam je čitava paleta prelepih nijansi, od kojih je svaka lepa na svoj način, a na vama je da izaberete onu koja vam se najviše dopada.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.5 (6 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Miljana

Rodjena u Paracinu,zavrsila Skolu mode i lepote u Nisu.... Zaljubljenik u dizajn enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.