Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Čarobni Gaudijev park Güell

Gaudijeva dela su dobro poznati praznik za oči i dušu što će svakako pokazati i dobro poznati Park Güell u Barseloni.

Nedaleko od centra grada smeštena je ova čudesna skupina remek dela poznatog umetnika, na jednom brdašcetu sa koga se Barselona vidi kao na dlanu. Napravljen je početkom prošlog veka. I sam Antoni Gaudí je neko vreme živeo u jednoj od kuća koje su se nalazile na ovom mestu, sada muzeju, a tada daleko od centra grada.

Na ulazu se nalaze kućice koje kao da su upravo izašle iz bajke o Ivici i Marici, sa čokoladnim bombonama i zidovima od šlaga. Tu je i kaskadna fontana od raznobojnih pločica sa stepenicama, a najveća atrakcija veliki gušter od mozaik pločica.

Iza guštera u brdo je usađena otvorena dvorana sa antičkim stubovima i velikim cvetovima, stilizovanim hobotnicama od mozaika koji se nalaze na tavanici. Iznad je veliki plato sa dugačkim klupama krivudavog oblika isto u mozaiku.

Nedaleko odatle nalazi se zid od kamenja koji aspcira na lijane drveća u obliku mreže.

Proleće je idealno vreme da se poseti ovaj nezaboravni grad...

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (7 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.