Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Čarobni Gaudijev park Güell

Gaudijeva dela su dobro poznati praznik za oči i dušu što će svakako pokazati i dobro poznati Park Güell u Barseloni.

Nedaleko od centra grada smeštena je ova čudesna skupina remek dela poznatog umetnika, na jednom brdašcetu sa koga se Barselona vidi kao na dlanu. Napravljen je početkom prošlog veka. I sam Antoni Gaudí je neko vreme živeo u jednoj od kuća koje su se nalazile na ovom mestu, sada muzeju, a tada daleko od centra grada.

Na ulazu se nalaze kućice koje kao da su upravo izašle iz bajke o Ivici i Marici, sa čokoladnim bombonama i zidovima od šlaga. Tu je i kaskadna fontana od raznobojnih pločica sa stepenicama, a najveća atrakcija veliki gušter od mozaik pločica.

Iza guštera u brdo je usađena otvorena dvorana sa antičkim stubovima i velikim cvetovima, stilizovanim hobotnicama od mozaika koji se nalaze na tavanici. Iznad je veliki plato sa dugačkim klupama krivudavog oblika isto u mozaiku.

Nedaleko odatle nalazi se zid od kamenja koji aspcira na lijane drveća u obliku mreže.

Proleće je idealno vreme da se poseti ovaj nezaboravni grad...

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 5 (7 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.