Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Američki plakar

Američki plakari su odavno postali jako popularni zbog mogućnosti lakog skladištenja stvari, preglednosti i uštede prostora. Veliki izbor frontova učinio je da ovi plakari osim svoje prvobitne funkcije, sada postaju i ukras doma.

Prilikom opremanja enterijera, posebnu pažnju treba posvetiti ekonomičnom i racionalnom  iskorišćenju prostora u skladu sa potrebama i željama domaćina, kao i sa  ambijentom. U tome nam pomažu klizni plakari koji se u našim prodavnicama često zovu još i "američki plakari". Najvažnija karakteristika je što se oni ugrađuju u zid, po željenim dimenzijama, od poda do plafona, ali i od zida do zida. Mogu se prilagoditi svakom prostoru, klizna vrata ne oduzimaju prostor prilikom otvaranja i zatvaranja, a odložene stvari lako su pristupačne. Pružaju mogućnost maksimalne iskorišćenosti prostora, uz efekat modernog, lepog i korisnog.

Americki plakarAmericki plakar

Americki plakarAmericki plakar
Izgled američkog plakara u potpunosti možete prilagoditi svojim željama. Unutrašnji deo ormara možete samostalno ili u saradnji sa stručnim licem dizajnirati, kako biste ga u potpunosti iskoristili i prilagodili svojim potrebama. Na taj način možete napraviti deo za garderobu, posteljinu, obuću, ali i sve one stvari koje ne želite da budu na vidnom mestu u Vašem domu. Takodje, plakari su veoma pogodni da se u njih postavljaju pregrade, fijoke, police, držači za pantalone, kaiševe, torbe... Prilikom ugradnje nikako ne zaboravite na rukohvate, koji će vam omogućiti da vrata pomerate levo desno, a da ujedno to radite sa lakoćom i bez muke.
Americki plakarAmericki plakar

Americki plakarAmericki plakar
Frontalni deo plakara uglavnom se izrađuje od medijapana, univera (iverice), ali sve češće i od pleksiglasa, kao i od peskiranog stakla. Klizna vrata plakara mogu biti i od punog drveta,  ali i u kombinaciji medijapana i plute. Takođe, vrata možete obložiti aluminijumskim ramom, koji je veoma kvalitetan, pa će osim estetike pružiti i odličnu zaštitu. Na vrata možete postaviti jedno ili više ogledala, čime ćete vizuelno povećati prostoriju, a ambijent učiniti svetlijim. Unutar ormara možete postaviti rasvetu, koja će se otvaranjem vrata sama paliti i na tak način osvetljavati unutrašnjost plakara, radi lakšeg i preglednijeg snalaženja u večernjim časovima.

Americki plakarAmericki plakar

Americki plakarAmericki plakar

Značajan elemenat kliznih plakara je klizni sistem odnosno šina na koju se postavljaju vrata. Obično se izrađuje od aluminijuma odgovarajućeg profila, potrebne čvrstoće koja omogućuje nepromenljivost oblika, kao i otpornost na razne hemikalije i temperaturne uticaje. Za lako i nečujno otvaranje i zatvaranje plakara potrebno je dobro obratiti pažnju i izabrati kvalitetnu i dugotrajnu šinu.

Americki plakarAmericki plakar

Americki plakarAmericki plakar

Na tržištu se može naći širok asortiman ovih proizvoda. Frontovi koji su oblepljeni različitim folijama za dobijanje mnoštva različitih dezena. U zavisnosti od Vaših želja i potreba moguće je ovaj plakar uklopiti u svaki enterijer.

Americki plakarAmericki plakar

Americki plakarAmericki plakar
Cena izrade američkih plakara je veoma različita i zavisi prvenstveno od toga koji se materijali koriste, kao i koliki je njhov utrošak. Izrada se naplaćuje po kvadratnom metru gotovog plakara, koji kada je u pitanju iverica iznosi oko 90 evra po kvadratu. Ako se odlučite za izradu plakara od medijapana, morate znati da je ona mnogo skuplja i košta u proseku oko 150 evra po kvadratnom metru.

Americki plakarAmericki plakar

Americki plakarAmericki plakar

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (7 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: Jovana Milivojević

Apsolvent Šumarskog fakulteta u Beogradu na odseku Prerada drveta (podsmer Enterijer i dizajn nameštaja). Zainteresovana za sve vezano za ovu struku, uvek otvorena za sugestije i spremna da da savet kome god da je on potreban.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.