Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

5 top saveta za dom u vrelim danima

Svedoci smo velikih vrućina koje nam u mnogome otežavaju normalno funkcionisanje. U domu vlada nervoza,kada je vrućina, ali postoji nekoliko malih rešenja koja pomažu da vrućinu proterate iz doma. Saznajte koja su to rešenja...

Svedoci smo velikih vrućina koje nam u mnogome otežavaju normalno funkcionisanje. U domu vlada nervoza,kada je vrućina, ali postoji nekoliko malih rešenja koja pomažu da vrućinu proterate iz doma. Znam da je vaše rešenje bazirano na uključivanju klime i tako se rešiti svih problema. Ali stručnjaci upozoravaju da klima ne treba biti dnevno uključena više od četiri sata. Dakle, probajte naša rešenja, bićete nam zahvalni. 

Možda će vam na prvi pogled ovaj savet biti pomalo smešan, ali verujte da mnogo pomaže. posteljinu sa kreveta lepo sklopite i petnaest minuta pred spavanje ubacite u frižider. Svakako će vam biti lepše da zaspite na rashlađenoj, nego na toploj posteljini.

Iznesite tepih. Kratko i jasno. Svakako je lakše i prijatnije hodati po laminatu, pločicama ili parketu nego po debelom tepihu. Umesto njih koristite tanje staze koje prekrivaju manje površine poda. 

Za letnje dane obavezne su zavese tamnijih boja ili tamni draperi. Znamo da je prvo jutarnje sunce lepo videti, ali da li ste znali da upravo to prvo počinje da pravi vrućinu u prostoriji. Zato se zaštitite tamnijim zavesama, ili draperima koje ćete navlačiti  kada je sunce jako.

Važno pravilo je da se u letnjim danima nikako ne treba kuvati u domu. Za kuvanje koristite terasu ukoliko je imate, i mali letnji šporet koji se može unositi i iznositi kada je to potrebno. Ako pak nemate, ništa od ponuđenog, onda se potrudite da kuvate u ranim jutarnjim časovima kako ne bi zagrevali dom kasnije kada napolju postane vrelo.

I sijalice mnogo greju, zato izbegavajte da ih palite kada vam nisu potrebne. Bolje je birati štedljive sijalice, koje su dobre iz dva razloga, manje troše, pa manje greju prostoriju.

Vrućinu ne možemo izbeći, ona je tu, voleli mi to ili ne, ali je možemo smanjiti u našem domu. Bez klima uređaja se ne može, ali pokušajte da ih koristite samo onoliko koliko je dozvoljeno.A u  nedostatku pomoći će vam naši saveti.

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4 (7 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Miljana

Rodjena u Paracinu,zavrsila Skolu mode i lepote u Nisu.... Zaljubljenik u dizajn enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.