Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

15 načina da sami napravite umetničko delo

Pustite mašti na volju, i uz malo truda i kreativnosti napravite umetničko delom kojim ćete ukrasiti neku prostoriju.

Iako smo svesni da nismo Pikaso, postoje načini da sami stvorimo umetnička dela a da ona budu lepa i prijatna za oko. Uz malo mašte i kreativnosti, na vrlo lak i jeftin način ukrasite Vaše zidove. Evo kako možete to da uradite:

 1. Moć reči.

Koristeći imalin za cipele ili ugalj, ispišite na platnu omiljen pasus iz neke knjige, filma, pesme ili možda Vaš moto. Pišite štampanim, pisanim slovima, na našem ili nekom drugom jeziku. I ako se malo razlije, nemojte brinuti, umetnost ne znači da sve treba da bude “pod konac”.

Reci

 1. Apstraktna umetnost.

Jednostavno razmažite boje po platnu. Opustite se, ne razmišljajte o tome, već samo pustite nek Vas vodi Vaša ruka.

Apstraktno

 1. Kockice od boja.

Napravite efekat kao da slika na kompjuteru ne može da se učita. Neka bude cela takva, ili preradite sliku u nekom programu, tako što ćete ostaviti vrh slike kakav jeste a ostatak napravite od kockica raznih boja. Ili pronadjite papirice raznih boja, istih dimenzija, okačite ih direktno na zid ili na na primer, beli karton.

Kockice

 1. Umetnost od krompira.

Uzmite nekoliko krompira, presecite ih na pola i onda na njemu napravite oblik kakav želite.  Krompir sa izrezanim oblikom možete umakati u boju, ili boju naneti četkicom. Pritisnite na papir. Kada se osuši, sliku možete uramiti, i ne morate.

Krompir

 1. Stare korice.

Nadjite korice omiljene knjige ili časopisa, nekog koji je star i više nije u mogućnosti tako lako da se nabavi, a Vi baš imte taj primerak.Uvećajte ih i okačite na zid.

Stare korice

 1. Crno-bele fotografije.

Ukoliko imate crno-bele slike od baka i deka ili možda neke još starije, odnesite ih na uveličavanje. Ako nemate, možete na internetu pronaći neku koja Vam se dopada.

Crno belo

 1. Raznorazne stvarčice.

Slikajte neku malu stvar koja je Vama draga. Ako ste nekad dobili pismo koje Vam je važno, možete ga uvećati. Ovako će Vas uvek podsećati na to što žetlite, a Vaši gosti će se pitati da li je to samo umetnost ili ipak nešto više. Ili ako ste ljubitelj kartaških igara, uvećajte i uramite jednu ili više karata.

Stvarcice

 1. Fotografije prirode.

Uvećajte fotografiju sa odmora koji želite da zapamtite. Nadjite neku opuštajuću i živopisnu i pretvorite je u umetničko delo. Slikajte oblake, grad, selo, statue, bilo šta što Vas inspiriše i opušta.

Odmor

 1. Kompjuterska umetnost.

U nekom programu izmešajte boje, ili iskrivite sliku. Povećajte, uramite i postavite na zid.

Komp

 1. Kalendar.

Pronadjite kalendar koji Vam se dopada i uramite svaki mesec posebno. Slike možete postaviti u pravilnom geometrijskom obliku, ili ih raštrkati bez ikakvog reda.

Kalendar

 1. Knjiga.

Nadjite nekoliko strana iz knjige, skenirajte ih, ištampajte i uramite. Mogu poslužiti i slike iz knjige kao i strane sa tekstom (npr. strana sa Vašim omiljenim pasusom ili rečenicom).

Knjige

 1. Delovi tkanina.

Pronadjite zanimljive tkanine, isecite i uramite ih. Napravite kombinaciju i postavite kako god da Vam se čini prikladno.

Male tkanine

 1. Velika tkanina.

Ako uspete da pronadjete dovoljno veliki komad nekog materijala koji Vam se dopada, uramite ga.

Velika tkanina

 1. Slike poznatih.

Uvećajte slike poznatih ljudi, pića ili bilo čega što se Vama dopada. Uramite.

Poznati

 1. Ramovi.

Pronadjite stare drvene ramove. Možete ih sve ofarbati u jednu ili više boja, ili ih možete ostaviti onakve kakvi jesu. Nemojte stavljati slike u njih, već ih okačite na zid prazne.

Ramovi

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.7 (22 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: Jovana Milivojević

Apsolvent Šumarskog fakulteta u Beogradu na odseku Prerada drveta (podsmer Enterijer i dizajn nameštaja). Zainteresovana za sve vezano za ovu struku, uvek otvorena za sugestije i spremna da da savet kome god da je on potreban.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.