Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Čiviluk za više namena

Uz malo truda i funkcionalnog rasporeda čiviluka i ili samo kuka na zidu, možete uspešno da organizujete dom. Prazne površine mogu biti iskorišćene za postavljanje čiviluka na različitim visinama i tako budu dostupne i deci i odraslima.

 

U svetu dizajna svakodnevno su prisutne inovacije koje nisu zaobišle ni čiviluke. Svi dobro pamtimo, ako pak nemamo neki, stari stojeći čiviluk! Današnji čiviluci su najrazličitijeg dizajna, boja, materijala i svojom inovativnošću dodatno dekorišu i akcentuju prostor.

Primarna funkcija čiviluka je praktična - kačenje garderobe. Obično se postavljaju na ulazu u stan gde se odlažu jakne i kaputi. Takođe mogu da posluže i za kačenje kišobrana, ključeva i torbi. Uglavnom se postavljaju na dohvat ruke tako da su lako dostupni.

Izgled čiviluka može da varira od obične kuke za zid, preko zidnog čiviluka, do stojećeg čiviluka koji možemo da pomeramo po potrebi.  Današnji izgled čiviluka je više od zadovoljenja primarne funkcije jer izgledom mogu da budu u obliku stilizovanog stabla drveta ili samo jedne grane, raznih figura, geometrijskih oblika...

Često se kombinuju sa ormarićima, fiokama, rasvetom, ogledalom...

Uz malo uloženog truda i pravilnog i funkcionalnog rasporeda čiviluka i ili samo kuka na zidu, možete uspešno da organizujete svoj dom. Prazne površine zidova mogu biti iskorišćene za postavljanje zidnih čiviluka na različitim visinama od poda do plafona i tako budu dostupne i deci i odraslima.

U zavisnosti od oblika i izgleda čiviluka može se kačiti i obuća na ulasku u stan. U spavaćim sobama mogu biti praktični za kačenje nakita, kaiševa, marama... Ukoliko vam kačenje na zid vizuelno opterećuje prostor kuke možete postaviti na unutrašnju stranu vrata ormara.

Kuke za zid se mogu koristiti i u kuninjama za kačenje šerpi, šolja, začina, krpa, kao i za mnoge druge stvari ili kućne uređaje za koje nemate ideju gde biste ih držali (fen za kosu, mikser). Postoje posebni čiviluci koji se stavljaju na sobna vrata ili druge delove nameštaja. Kuke i čiviluci su od velike pomoći i za organizovanje ostava, garaža, tavana i podruma. U tom slučaju ukoliko kačite alat, teške aparate i slične stvari vodite računa koju težinu kuke mogu da nose.

Originalni čiviluk možete dobiti tako što ćete kombinovati stiker za zid i obične kuke za zid koje ćete rasporediti po obodu zidnog stikera.

Uvek možete biti još originalniji i iskoristiti stari alat ili deo nekog mehanizma koji funkcionalno može da posluži za kačenje garderobe!

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (12 votes)
Sviđa mi se!

Autor: ana

Ana Popović Vujović, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 2006 u Beogradu. Pored projektovanja objekata bavi se i projektovanjem i uređenjem enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Moji komplimenti

Moji komplimenti autorki.

U svakom pogledu.

Zainteresovan sam za buduce clanke, kao i potencijalne savete oko uredjenja sopstvenog doma.

Sa postovanjem,

Leo Pandzic

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.