Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Čipka je u modi

Čipka. Delikatna, nežna, romantična i posve komplikovana struktura, našla je svoju primenu i u uređenju enterijera. Istkana najčešće cvetnim motivima, asocira na ženstvenost, prefinjenost i krhkost.

Čipka. Delikatna, nežna, romantična i posve komplikovana struktura, našla je svoju primenu i u uređenju enterijera. Istkana najčešće cvetnim motivima, asocira na ženstvenost, prefinjenost i krhkost. Zahvaljujući modernoj tehnologiji motiv čipke je primenjen na najrazličitijim površinama. To su uglavnom savremeni, dugotrajni i veoma izdržljivi materijali - guma, akril, pocinkovani čelik, koji ovakvim dizajnom gube na hladnoći i grubosti i postaju poželjan komad nameštaja mnogo širem spektru korisnika. Svojom šupljikavom formom stvaraju beskrajno interesantnu fokusnu tačku u prostoru.

Trend koji već nekoliko godina drži presto, započeo je holanđanin Marcel Wanders sa svojim interpretacijama čipke i veza na nameštaju... kao što su Crochet fotelja i klub sto (slike skroz na vrhu) Istom idejom poveli su se još mnogi dizajneri, među kojima su Patricia Urquiola, Ilaria Marelli, Daniela Eugeni Lucciolo, Claesson Koivisto. Tako možemo naći umivaonike, stolice, stolove, lampe, tepih, podmetače za čaše, i još raznorazne dekorativne elemente sa motivom heklane tkanine. Trend se nije zadržao samo na enterijeru, u ponudi postoji i glamurozan i ženstven alat za rad u vrtu.

Isti motiv susrećemo na zidnim dekoracijama od keramike ili porcelana i na servisima za ručavanje.

Ovakav nameštaj vrlo efektno izgleda u prostoru opremljenom moderno ili minimalistički, dok se dekoracije mogu koristiti u svim stilovima opremanja, od modernog do vintidž. Jedan ovakav predmet, ambijentu daje posebnu notu i prefinjenost. Za one koji vole čipku, a ne žele sebi pokloniti jedan od ovih izuzetnih komada nameštaja, postoji praktična i romantična samolepljiva traka koju je dizajnirala Stella Bugbee.

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.8 (5 votes)
Sviđa mi se!
You voted 'down'.

Autor: mili.tomasevic

Freelance dekorater enterijera, student Sheffield univerziteta,SAD i autor bloga PassionDecor, u kojem piše o dizajnu,stilovima,dizajnerima,i svim onim sitnim stvarima koje čine dom. Smatra da svaki ambijent treba biti odraz ličnosti...

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.