Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

9 Feng Shui zapovesti...

Smatra se da domovi uređeni po pravilima feng šuia, drevne kineske veštine uređivanja doma, zrače pozitivnom energijom i svojim ukućanima omogućuju sreću i blagostanje na svim poljima života. Evo devet najvažnijih saveta.

Feng shui je drevna kineska veština uređivanja doma kojoj je cilj da se omogući što bolji protok energije. Smatra se da domovi uređeni po pravilima feng shuia zrače pozitivnom energijom, a svojim ukućanima omogućuju sreću i blagostanje na svim poljima života. Evo devet najvažnijih saveta...

1.    Prostor oko ulaznih vrata kuće mora biti slobodan i prozračan, što znači da je zabranjeno tu ostavljati cipele, papuče i kapute. To je, priznaćete najčešća greška koju svi prave.

2.    U spavaćoj sobi se ne preporučuje držanje televizora, računara ili ogledala nasuprot kreveta, koje označava treću osobu u vezi. Ukoliko ih baš nikako ne želite pomeriti iz svoje sobe, svakako ih preko noći prekrijte nečim.

3.    Krevet bi uvek trebao biti naslonjen uz zid. Na taj način ćete se bolje odmoriti i biti spremniji na nove izazove. Takođe, pripazite da krevet nikad ne bude smešten u ravnoj liniji sa  vratima sobe.

4.    Pokušajte svaki dan barem dvadeset minuta da unesete svetlost i čist vazduh u  spavaću sobu jer ćete na taj način iz nje izbaciti staru energiju i napuniti je novom, svežom.

5.    Iako se smatra da je akvarijum s ribicama simbol sreće i plodnosti, od velike je važnosti njegova pozicija u stanu. Ukoliko je pravilno smešten, omogućava bolju finansijsku situaciju, ali  ako ga postavite naneodgovarajuće mesto, moglo bi doći do novčanih problema i teškoća na poslu. Ako primetite ovakve promene, premestite akvarijum na neku drugu lokaciju u stanu.

6.    Kupatilo se nikad ne bi trebalo nalaziti u sredini kuće. Takođe, savetuje se da poklopac na wc šolji uvek bude zaklopljen.

7.    Nemojte kupovati crvene kauče i fotelje. Crvena je boja vatre i strasti, zato nije pogodna za mesta koja su zamišljena za odmor i relaksaciju, a osim toga donosi i teškoće na poslu.

8.    Pobrinite se da u kuhinji nasuprot šporeta ne postavite frižider, mašinu za pranje posuđa ili sudoperu. Sukob vatrenog i vodenog elementa dovodi do nesuglasica i sukoba unutar članova porodice.

9.    Redvno čišćenje stana i bacanje nepotrebnih stvari oslobađa prostor od negativne energije. Dobro je rešiti se starog papira,  odeće koju ne nosite ili uvelog cveća koje blokira pravilni protok energije.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.7 (9 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Miljana

Rodjena u Paracinu,zavrsila Skolu mode i lepote u Nisu.... Zaljubljenik u dizajn enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.